parkering på en gata i stockholm

Betala parkering med mobilen – guide över olika betallösningar

Alla har vi någon gång glömt bort att betala en parkeringsavgift. Det finns oändligt många anledningar till att man kan ha glömt att betala parkeringsavgiften. Oavsett anledning så är en parkeringsbot inte något som gör dagen bättre. Genom att betala med mobilen kan man enkelt bli påmind och flexibelt förlänga sin parkering via en app.

Idag är det lättare än någonsin att betala parkeringsavgiften med mobilen och slippa se den där hemska lappen på vindrutan. Med parkeringsapp kan du snabbt och enkelt betala för parkering med mobilen. I denna guide går vi igenom olika betallösningar för parkering, hur man betalar parkering med mobilen. Det gör det lättare för dig att hitta en parkeringsapp som passar dig.

Olika betalningslösningar för att betala parkeringsavgift med mobilen

Idag finns många olika parkeringsappar att välja mellan där alla har sina för- och nackdelar. Gemensamt är att alla dessa gör det lättare för dig att betala parkering. Med en parkeringsapp kan du exempelvis även få hjälp att snabbare hitta en ledig parkeringsplats. Med de flesta appar kan du även förlänga din parkeringstid direkt i din mobil utan att behöva gå ut till bilen.

När du betalar parkering via en app så kan du välja den betalmetod som passar dig (debit-/kreditkort, PayPal, Apple Pay eller Swish) och gör din betalning inom loppet av några sekunder. Du kan även skapa ett separat företagskonto för att hålla dina personliga utgifter separata från när du jobbar.

Servisec erbjuder olika betallösningar för parkering som gör det lättare, och smidigare att betala parkeringsavgift och undvika en potentiell parkeringsbot. 

EasyPark app – Den prisbelönta parkeringsappen

EasyPark parkeringsapp är en av de mesta använda betallösningar för att betala parkering med mobilen. Tusentals bilister använder EasyPark varje dag för att flexibelt betala sin parkering. Med denna app betalar du din parkeringsavgift genom att fylla i bilens registreringsnummer och vart bilen står parkerad. Du anger även hur länge du förväntas parkera på platsen. Du kan enkelt förlänga din befintliga parkering utan att behöva leta efter en parkeringsautomat och får notiser när din parkeringstid håller på att gå ut.

EasyPark app kan även hjälpa dig att snabbt hitta en ledig parkeringsplats. Du som kör elbil kan även hitta en parkeringsplats med laddstation via appen. Vid eventuella problem finns det möjlighet att kontakta EasyPark kundtjänst direkt i appen.

ePark – Enkelt att betala parkeringsavgift med faktura eller kort

ePark är en smart lösning för att betala parkeringsavgiften antingen via faktura eller kort. Du köper din parkeringsavgift direkt i mobilen utan att besöka en parkeringsautomat. I eParks parkeringsapp väljer ort, parkeringszon och fyller i ditt registreringsnummer för att starta din parkering.

Det går att köpa parkeringsbiljetter för både korttids- och långtidsparkering via ePark. Du väljer i appen hur länge du ska parkera och ser då avgiften du behöver betala. Du kan antingen betala avgiften samtidigt som du parkerar eller samla dina parkeringsavgifter på en månadsfaktura och betala i efterhand istället.

Parkster – Hitta parkering på karta med pris och parkeringstid

I appen Parkster kan du snabbt hitta en parkeringsplats via mobilen. Detta kan vara särskilt hjälpsam om du parkerar i ett nytt område som du inte känner till så väl. I appen ser du en karta med parkeringsplatser i närheten och kan även se uppgifter om priser, tidsbegränsningar och zonkoder.

När du har hittat en parkeringsplats via Parkster väljer du hur länge du tänkt parkera och betalar avgiften. Skulle du behöva förlänga parkeringstiden går även detta att göra i appen. En smidig funktion med Parkster är att du kan köpa biljetter till flera bilar. Har din partner problem med sin mobil eller är det kanske din tur att betala parkering på lunchen? I appen kan du spara flera bilar och välja vilken bil som behöver en parkeringsbiljett.

Betala parkering med mobilen – Det smartare valet

Även om parkeringsautomater fortfarande är en vanlig syn i hela landet blir det allt vanligare att betala parkeringsavgiften med mobilen. Ladda ner en app den parkeringsapp som bäst passar dina behov. Genom en parkeringsapp blir det smidigare att betala parkering, lättare att hitta en parkeringsplats och svårare att glömma bort att förlänga din parkering.