ROSA OKTOBER på Servisec. #RosaParkering

Vad innebär det att vara Rosa Bandet Företagsvän? I år skänker vi en gåva och kör en egen kampanj Rosa parkering, tillsammans med vår parkeringsövervakning. I samband med vår gåva blir vi Rosa bandet Företagsvän för att visa vårt stöd i kampen mot cancer. Men den stora skillnaden med vårt engagemang är att vi byter ut den traditionellt gula kontrollavgift lappen mot en ROSA (om det inte regnar, men budskapet är det samma). På den kan parkörer under oktober månad läsa följande meddelande;

VI STÖTTAR KAMPEN MOT CANCER!

Under oktober donerar vi 25 kr till Rosa Bandet för varje utfärdad kontrollavgift.

Kontrollavgift under oktobermånad 2021

Att få en kontrollavgift känns alltid olyckligt. Servisec´s uppdrag är att bidra till att trafiken flyter fram och att fastighetsägarens regelverk gällande parkering på deras tomt/yta efterlevs. Läs mer om vår tjänst Parkering.

Vår förhoppning är att de som får en kontrollavgift under oktober månad, känner att de är med och bidrar till att stötta kampen mot cancer. Vi har valt att skänka en del av vår förtjänst på kontrollavgifter till Cancerfonden, för att det är så pass många av oss som indirekt eller direkt drabbas av just cancer och forskningen behöver allt stöd den kan få. 

FAKTA om CANCERFONDEN och ROSA BANDET. 

Alla pengar som samlas in under Rosa Bandet-kampanjen utgör en viktig del av de pengar som Cancerfonden delar ut varje år till svensk cancerforskning.  De öronmärker inga insamlade pengar. De pengar som samlas in, delas ut till de bästa forskningsprojekten i nationell konkurrens, oavsett cancerform. 

Viktigt att veta, är att när Cancerfonden startade sin insamling så överlevde bara 1/3 cancer men idag överlever 2/3 cancer så deras arbete gör skillnad och vi alla kan vara en del av det genom att skänka en gåva. Vill man skänka en gåva gör man det lämpligast genom att gå in på deras hemsida, eller köpa de Rosa Band som varje år designas av någon spännande och intressant svensk designer eller konstnär. I år har Rosa Bandet designats av Selam Fessahaye som är modeskapare och kostymör. Rosa bandet och ett armband finns att köpa på olika ställen som ICA, LINDEX, APOTEK HJÄRTAT m.fl och i Cancerfondens egen gåvoshop.

Köp Rosa Bandet. 

Varje band är unikt, precis som vi alla människor har vår egen berättelse och vårt eget avtryck.

Säger Selam Fessahaye

Exempel på designers från tidigare år är bl.a Camilla Thulin, Efva Attling, m.fl. 

ROSA BANDETS HISTORIA

Det första Rosa Bandet delades ut hösten 1991 till alla deltagare i “Race for the cure” i New York av Susan G. Komen Breast Cancer Foundation. Denna symbol lyckades få stort genomslag med hjälp av bl.a. Evelyn Lauder från kosmetikföretaget Estéer Lauder.  

I dag är det en internationell symbol för kampen mot bröstcancer där oktober är den internationella bröstcancermånaden. I Sverige har Cancerfonden valt att göra oktobermånad till en insamlingsmånad där de insamlade pengarna går till forskningsprojekt oavsett cancerform. 

Cancerfonden grundades i början på 50-talet under namnet Riksföreningen för kräftsjukdomarnas bekämpande, som en reaktion på den dåliga prognos för cancersjukdomar som rådde i Sverige. Hösten 1950 gick Kvinnogilleförbundet runt och samlade in pengar under parollen,  

“I kamp mot kräftan “målet var 1 Miljon kronor. I februari 1951 kunde man konstatera att de samlat in 951 000 kr vilket var väldigt nära målet. 1982 bytte Riksföreningen namn till dagens Cancerfonden. 

“Vi är en fristående, ideell insamlingsorganisation. Vi får inget statligt stöd utan är helt beroende av gåvor. Var med och bidra till att föra forskningen framåt – tillsammans besegrar vi cancer! “  – CANCERFONDEN

Läs mer om Cancerfonden och deras arbete på deras hemsida. 

#rosaparkering #rosabandet #cancerfonden