Parkeringsövervakning

Nu har samfälligheten i Krusboda fått smidigare parkeringslösningar

Krusboda i Tyresö är ett idylliskt, trevligt och barnrikt område som är byggt för att vara bilfritt; därför krävs det speciellt tillstånd för att få ställa bilen i området, till exempel för hantverkare eller vid flytt. Hanteringen av de fysiska tillstånden var dessvärre en krånglig procedur för alla inblandade, så när Servisec började serva Krusboda samfällighet med digitala parkeringstillstånd och parkeringstjänster blev allting mycket enklare och säkrare.

Nya tider kräver nya parkeringslösningar

Sara Bruce är administratör för anläggningssamfälligheten Krusboda. Krusboda är ett av norra Europas största radhusområden och har även förskola, skola, butiker, villor, bostads- och hyresrätter. Anläggningssamfälligheten som Sara sköter administrationen åt ansvarar för all samfällig mark i Krusboda, det vill säga den mark som inte är fastigheter eller garageplaner. Det finns inga parkeringsplatser på den samfälliga marken, eftersom Krusboda är tänkt att vara ett bilfritt område, men nya tider för med sig nya behov. Nu sker många tjänster via bud och hantverkare behöver kunna komma nära bostäderna med sina servicebilar. Det gamla sättet med att utfärda fysiska tillstånd blev för krångligt och tidsödande.

 • Behövde någon ett tillfälligt tillstånd för att kunna ställa bilen på området behövde de komma hit och hämta det hos mig när kontoret var öppet på förmiddagen. Det är inte alla som har möjlighet att komma ifrån då och var tvungna att ta ledigt för att hämta tillståndet. Det blev en väldigt krånglig hantering för alla inblandade, berättar Sara.

Lösningen på problemet hittade de i Servisecs digitala parkeringslösningar.

Enklare och säkrare med digitala parkeringstillstånd

När Servisec började med sina parkeringstjänster i Krusboda samfällighet var en smidigare hantering av tillstånd inte den enda vinsten. För Sara blev jobbet som administratör både enklare och säkrare.

 • Nu sker all hantering av tillstånden digitalt. De boende behöver inte komma förbi och hämta dem utan kan enkelt mejla mig, och jag kan ordna tillståndet direkt via webben. Det hela går mycket snabbt och smidigt, och passar allas behov. Folk har vant sig vid att kunna sköta allting digitalt, så det här är en naturlig lösning. Nu kan jag såväl som alla andra få mer frihet och kan jobba mer effektivt. En extra bonus så här i Coronatider är att det inte behövs några fysiska möten för att utfärda ett tillstånd, det blir mycket tryggare för alla.”

Det har även blivit enklare att åtgärda om någon bryter mot trafikförordningen inom området.

 • Vi kan kontakta Servisec direkt om det är bilar som inte har rätt att stå på området. De kommer med en gång.

Ett lyckat samarbete med möjlighet till utveckling

Förutom att Servisec tillhandahåller tillfälliga digitala parkeringstillstånd som tjänst så ronderar de även området och ger en p-bot till de olovligt parkerade fordon som står längre än sex minuter utan tillstånd. Sara beskriver samarbetet med Servisec som väldigt lyckat.

 • Samarbetet fungerar jättebra. Servisec är moderna och anpassar sig efter våra önskemål. Det går att kontakta dem direkt vid behov. Det bästa med dem är att de inte är fast i fyrkantiga tillvägagångssätt eller är främmande för nya lösningar; de lyssnar på oss, är flexibla och vi kan utveckla samarbetet vid behov. Vi vill gärna fortsätta att samarbeta med dem.

Det här är bara början på det framgångsrika samarbetet mellan Servisec och anläggningssamfälligheten Krusboda. Nya lösningar kan tas fram vid nya framtida behov. Dessutom har några av garagesamfälligheterna i området också börjat samarbeta med Servisec efter att ha sett att det nu finns smartare och smidigare parkeringstjänster som underlättar för alla.

Servisec erbjuder skräddarsydda paket för parkeringstjänster och övervakning. Här är några av de parkeringstjänster som Servisec kan erbjuda:

 • Parkeringstillstånd
 • Parkeringsövervakning
 • Betallösningar
 • Laddstolpar
 • Optimera beläggningsgraden på parkeringsområdet och öka lönsamheten
 • Skyltning
 • Fordonsflytt
 • Linjemålning