Servisec på Järvaveckan

Det är under Järvaveckan det händer! Och självklart var vi på Servisec där för att träffa människor och berätta om oss själva. Det blev allt från thaiboxning till nya jobbmöjligheter i vårt tält. Läs mer om våra härliga Järvadagar!

Järvaveckan har blivit den nya stora samlingspunkten där människor, politiker, organisationer, näringsliv och andra kan mötas för att minska avståndet mellan de folkvalda och medborgarna. När många olika slags samhällsaktörer möts under Järvaveckan minskar klyftorna, och förutsättningarna för att alla medborgare ska kunna engagera sig och delta aktivt i samhället ökar.

Vi på Servisec ville inte missa chansen att vara med på ett så här stort och viktigt event, Järvaveckan är verkligen ett viktigt samhällsengagemang. Den 12-13 juni befann vi oss med vårt tält på Jobbtorget för att träffa människor, berätta om vad vi gör, rekrytera nya medarbetare och bidra till en bra utveckling av vårt samhälle. Det blev riktigt bra dagar med många härliga möten och hela 60 nya jobbansökningar.

En glimt in i jobbet som ordningsvakt

Vi började veckan med att hålla en workshop i Fryshuset Husby, där funktionärer till Järvaveckan, ungdomar från Fryshuset och Yepster fick träffa Hassan – en av våra ordningsvakter. Hassan berättade om hur hans arbete ser ut, vad han gör, vilka situationer man kan hamna i som ordningsvakt och på vilka sätt man kan lösa dem. Intresset under workshopen var stort, och Hassan fick svara på många frågor. Det var många som lärde sig mycket och som fick en ny förståelse för hur det är att jobba som ordningsvakt. En av de viktigaste delarna i jobbet som ordningsvakt är språket, att kunna kommunicera och bli förstådd är grunden för att lyckas som väktare.

Vår närvaro på Järvaveckans Jobbtorg var för att visa upp Servisec som ett bemanningsföretag som vill vara med och skapa miljöer som är Snygga, Trygga och Säkra för alla som vistas i dem. För att kunna göra det behöver vi duktiga människor som har en hög servicevilja och som är bra på att kommunicera. Det mesta i våra uppdrag baseras på möten, och vi letar alltid efter personer som är bra på att hantera människor och på att ge dem en god service. Att komma ut och träffa människor och berätta om vad vi gör är ett viktigt sätt för oss att hitta nya förmågor, samtidigt som vi kan erbjuda en chans att börja bygga på sin karriär. Vi kanske inte kan anställa alla vi möter, men vi kan anställa någon som får sin första värdefulla rad på sitt CV, och som kan utvecklas som människa.

Första dagen i tältet fokuserade vi på hur det är att jobba som serviceväktare och ordningsvakt. Våra duktiga medarbetare Josef och Samir kom till tältet för att möta alla intresserade besökare och berätta om sitt jobb. De fick svara på frågor om hur det är att ha den typen av arbete, vilken utbildning som krävs, om det är farligt, och vilka situationer det är man möter i jobbet som serviceväktare och ordningsvakt. De som kom och besökte oss i tältet den dagen uppskattade verkligen Josef och Samirs insatser och berättelser. Det blev en bra dialog där många fick veta mer om yrket, och flera blev inspirerade till en ny karriär. Vi fick in många ansökningar till vår rekryteringsdatabas. Alla som visade intresse fick ett tackbrev, alla ansökningar gicks igenom och några bjöds in till en intervju. Tyvärr blev det ingen nyanställning denna gång men förhoppningsvis korsas våra vägar igen och vem vet då kanske det slutar i en anställning eller två.

Kampsport i tältet

Servisecs arbete bygger mycket på att skapa samverkan och försöka att hjälpa till att skapa bra samlingsplatser. En av våra delägare är Järfälla Kampsportklubb. En klubb som inte bara erbjuder träning i form av thaiboxning, brasiliansk jiu jitsu och andra kampsporter, utan som även vill skapa en mötesplats där alla möjliga slags människor från olika delar av kommunen kan träffas och lära känna varandra. Det är mycket tack vare möten och nätverk man kommer in i samhället och vidare i livet, och en satsning på idrottslivet är en investering i samhället.

Järfälla Kampsportklubb var i vårt tält den andra dagen för att visa upp för besökarna vad de gör, och ge dem en chans att prova på olika kampsporter. Inte bara för att visa vilken bra träning det är, utan för att det även ger unga en fin samlingsplats där det går att skapa struktur, bra rutiner och målsättningar i livet. Klubbens närvaro bjöd på fart och fläkt, och lockade många besökare som ville testa och få veta mer.

En chans till ett jobb

Det var bra dagar på Järvaveckan, och vi mötte många människor som fick veta mer om oss och hur det är att jobba som ordningsvakt och serviceväktare. Vi vill ge alla en chans att kunna komma igång och jobba och få erfarenhet. Vårt jobb går ut på möten, och det är via möten vi kan hjälpa varandra att växa som både människor och företag.

Vi får hela tiden nya kunder, och behöver ofta fler medarbetare med en lust för att kunna leverera service i olika former till våra kunder. Vi letar efter personer med hög servicekänsla och engagemang för att jobba som bland annat serviceväktare och ordningsvakter, parkeringsvärdar, lokalvårdare m.m. Är du intresserad? Hör av dig till oss och berätta om dig själv och varför du till jobba hos oss på Servisec. Det kan vara början på något nytt.

Skicka in din jobbansökan redan idag!